top of page
  • Writer's pictureAnna

Tiste male zmage

Updated: Oct 17, 2019

So mi prišli povedat, da gredo jutri na občinski kros. Kar vsi trije. Dobro, za enega je že skoraj samoumevno, saj od prvega razreda ni še nobenega izpustil. Za punci pa priznam, da sem bila kar malo ganjena. Ker vem, kako zelo imata radi šport. In na koliko prepovedi in ovir sta v tem kratkem času, kolikor sta na svetu, naleteli. Za eno nisem bila čisto prepričana, ali bo sploh lahko shodila. Pa ko po operaciji pri dobrem letu končno je, je bila tista hoja nekaj tako nerodnega, da ni prav veliko obetala. Nje to sicer ni nič motilo, mene tudi ne. Se pa, verjeli ali ne, najdejo ljudje, ki so pripravljeni takšni malčici vztrajno težiti, da tako grdo pač ne more hoditi. Da tistega, kar smatrajo za lepo hojo, njeno telo ne zmore in ji že poskus povzroča precejšnje bolečine, to ni pomembno. Da je le videti prav.

Druga je polnih pet let zaradi hudih bolečin v gležnju šepala. Tudi to je bilo menda grdo. Dokler ni bila ena noga samo še pol druge. Teči in skakati ni smela. Pa je to vseeno počela. Po eni nogi pač. Vsakič, ko si pogledal vstran. Malo sreče in veliko trme ji je končno prineslo res dobrega kirurga. Pa potem voziček, bergle, vaje, tečne vaje, manj tečne vaje, vaje. Otrok temu reče dolgčas, dolgčas, dolgčas in dolgčas. Pa pregledi, kontrole, zdravila, od katerih ti obrne želodec, pa še več pregledov. In še vedno nič tistega, kar bi otrok rad. Kar v resnici rabi. Da bi lahko tekel in skakal kot drugi. Ravno zadnjič je nekje tekla debata o otroških željah in potrebah in navadah in razvadah. V vsaki taki debati bi v resnici pod črto lahko zapisala samo to, da ko se navadiš otroku tolikokrat reči 'ne' na nekaj tako prvinskega, kot je to, da sme poskočiti in steči, potem ti res ni težko odreči tisoč in ene bolj 'napredne' želje. Po dveh letih prošenj in prepričevanja sem se vdala in prižgala zeleno luč. Pa poskusi, bomo videli, kako bo. Takšnega veselja v otroških očeh še nisem videla. In otroka, ki bi bil tako srečen, ker si sme za 'nip' v šoli izbrati šport, tudi ne.

Ne vem, kaj čaka za tem ali onim ovinkom. Vem pa, da je danes tukaj eden tistih malih trenutkov, ki si zaslužijo svoj 'screenshot' v moji galeriji 💝272 views0 comments

Recent Posts

See All

Comments


Post: Blog2_Post
bottom of page