Jaz sem Anna.

In to so moje zgodbe. Moje misli, prigode, nezgode, pa občasno tudi kakšen manjši nasvet. Na temo, ki mi je najbližja. Otroci. 💛

​​

 
 
  • Anna

Staršem otrok z anoreksijo

Prva stvar, ki jo morate dojeti, you failed. Druga, lahko to popravite.

Otroku niste zagotovili tistega, kar najbolj potrebuje. Varnost, sprejetost, pripadnost. Varna navezanost.

Temelji samospoštovanja.

Ti otroci ga nimajo.

Pripravljeni so se ubiti zato, da bi vam pokazali, da trpijo. Da vas potrebujejo. Vašo pozornost, skrb, nego, ljubezen. Povedati vam tega ne znajo. Verjetno nikdar niso smeli govoriti. Verjetno niso smeli niti biti.


Niste grozni ljudje. Ste pa polni bolečine in lastnih nezaceljenih ran. Zato svojemu otroku niste mogli nuditi tega, kar potrebuje.


Otroka z anoreksijo ne more pozdraviti noben terapevt. Dokler je otrok, se tudi ne more sam. Ne more kar vzeti življenja v svoje roke in ga izbrati po svoji volji. Otrok je oseba v nastajanju.


Anoreksija ni bolezen, ampak je obrambni mehanizem, s katerim se otrok spopada z bremenom življenja, ki ga ne zmore. Ne zmore ga, ker je pod neznosnim pritiskom, soočen z zahtevami, ki ga presegajo, brez pravice samo biti, brez varnega zavetja. Otrok išče vašo pozornost, ljubezen. Išče občutek, da je sprejet tak, kot je.

Če tega ne zmorete, morate najprej pozdraviti sebe. Ko boste lahko sprejeli sebe, takšne, kot ste, boste lahko tudi otroka. Otrok z anoreksijo izraža vaše potopljene travme in občutke. Niste krivi za to. Imate pa moč in odgovornost, da to spremenite.116 views2 comments

Recent Posts

See All