top of page
  • Writer's pictureAnna

Čarobna moč navade

To sem že povedala, da imam tri navade in razvade.

On je moja tretja navada in razvada (vrstni red je izključno kronološki). Najljubša. Najpomembnejša. Neprecenljiva. Nenadomestljiva.

Zdaj si predstavljam, kako marsikdo nejevoljno zmaje z glavo. Ker ne, človek ali odnos z njim ne sme biti navada, kaj šele razvada. Ker to ni prav, ker to pomeni, da je odnos zamrl, se ujel v začaran krog, in tako naprej in naprej. Veliko modrih besed.

Ampak moje dneve že dolga leta polni sto in ena majhna stvar. Pozornost, malenkost, način, pogled, nasmeh, pozdrav, pomoč, kdaj tudi kakšen manjši čudež. Sto in ena majhna stvar, ki jo z zaupanjem pričakujem, ker vem, da bo tam, ker vedno je, ne glede na vse. Tista sto in ena majhna stvar, ki je tako zanesljivo vedno tu, kot sonce in luna in zvezde na nebu. Sto in ena njegova navada, ki je moja razvada.

Zaradi teh te besede pišem z nasmehom na obrazu. Zaradi teh sva preživela tudi dneve tistega strahu, dvoma, bolečine, žalosti, obupa in brezupa, ki načnejo tudi najmočnejše med nami. Zaradi njih je prav vsak dan poseben. Čaroben. Preprosto lep.

"It is the time you have wasted for your rose that makes your rose so important." - Antoine de Saint-Exupéry

205 views1 comment

Recent Posts

See All

1 Comment


anam1407
Aug 22, 2019

Enostavno prečudoviti občutki ❤☕💙

Like
Post: Blog2_Post
bottom of page